#   /   #   /   #
linicin-okte-salget-unik-bruk-google-trends
linicin-okte-salget-unik-bruk-google-trends
Send e-postKontakt linicin-okte-salget-unik-bruk-google-trends

Linicin – økte salget med unik bruk av Google Trends

Et stjernecase med et avansert og utfordrende underlag som med et enkelt og effektivt budskap ble en prisvinnende kampanje. Linicin høstet nemlig gull i «Innovasjon» på INMAs Performance Awards, og vant sølv i Gulltaggen 2017 for «Best bruk av data».
Publisert: 5. mai, 2017

HVA VAR LINICINS UTFORDRING?

Lus er tabubelagt. Folk har generelt ikke noe forhold til lusemidler – de fleste kjøper det etter at de eller aller helst barna har fått det. Det er stor konkurranse i markedet, og folk har ikke noe forhold til hvilket lusemiddelmerke de kjøper – “bare gi meg noe som funker”.

I og med at lusemiddel er en nisjekategori var det begrensede budsjetter. Her måtte vi med andre ord være smarte. Det hårete målet var at Linicin skal eie kategorien Lusemiddel med smart markedsføring, og samtidig øke salget med omtrent 20 prosent.

HVA VAR PLAPRES IDÉ OG LØSNING?

«Linicin vet hvor lusa er».

Lus kommer jo brått og uventet, så hvis vi kunne finne ut når og hvor de var kunne vi varsle forbrukerne om at de måtte kjøpe Linicin.

HVORDAN BLE DETTE LØST? HVA BLE GJORT I HVILKE KANALER?

Men hvordan kunne vi vite hvor lusa er? Jo, når du lurer på noe som er flaut (selv om det å få lus ikke er flaut – det kan hvem som helst få, så vet du det) så googler du. Og hvor havner informasjonen om det du søker på? Jo, på Google Trends. Plapres hypotese var derfor: Hvis mange søker på lus og luserelaterte ord og emner i et geografisk område, så må det være lus der.

Med Google Trends var det enkelt å se hovedbildet, men søkeordene og -frasene fortalte kun om første steg i kjøpsprosessen, ikke om hele kundereisen. Derfor utviklet vi i samarbeid med over 200 apoteker over hele Norge en løsning som hentet kjøpsdata om salg av lusemiddel. På den måten kunne vi skille mellom et lite, isolert tilfelle og et reelt luseutbrudd. Beviset på dette var at Google Trends og salgstallene på apotekene var samstemte.

Når et luseutbrudd var et faktum ble så folk i de aktuelle områdene eksponert for generiske (til fylker uten luseutbrudd) og dynamiske (til fylker med luseutbrudd) bannere med tekster som «Lusa er på vei» etterfulgt av området de befant seg i. På denne måte kunne Linicin vises i en svært relevant kontekst – samtidig som man ble informert om luseutbrudd i nærheten.

HVA BLE RESULTATET?

Kampanjeperioden varte i seks uker, og resultatene viste at dette var en verdifull og velfungerende løsning for Linicin som leverte veldig bra.

De dynamiske bannerne viste seg tre ganger så effektive som de generiske, hvilket gjør at løsningen Plapre utviklet for geografisk relevant kommunikasjon har gjort at markedsbudsjettene kan brukes på en mye smartere måte – også for andre kunder.

Målet var 20 prosent salgsøkning mot samme periode året før. Resultatet ble en salgsøkning på 64,1 prosent.

Skrevet av:
linicin-okte-salget-unik-bruk-google-trends / /
Send e-postKontakt linicin-okte-salget-unik-bruk-google-trends